DADA tijdschrift: Cultureel, kunstzinnig, inspirerend

dada tijdschrift

Het kindertijdschrift DADA is een educatief blad sinds 1994 en verschijnt 4x per jaar. In elke uitgave staat een typische kunstenaar of bepaalde kunststroming centraal. DADA wordt gemaakt voor iedereen die plezier heeft in kijken en altijd nieuwsgierig is naar hoe het anders kan.

Dit blad is niet alleen voor kinderen, het kan ook leraren beeldend inspireren om lesopzetten in de beeldende vakken uit te denken. Bij DADA gaat het om het plezier van het kijken en dus is ook iedere DADA prachtig vormgegeven. Het blad wordt uitgegeven door PLINT, poëzie en beeldende kunst.

dada tijdschrift

DADA, plezier van het kijken

‘Alles wat belangrijk is in de kunst, ligt voorbij de woorden’, is een bekende uitspraak van de Franse kunstenaar Braque. Daar zit wat in, maar DADA probeert het toch.

Het tijdschrift wordt gedrukt op mooi glossy papier en elk nummer heeft 52 pagina’s met artikelen, een ABC uitleg van de ‘moeilijke’ woorden en meerdere rubrieken waarmee je ook zelf direct aan de slag kunt en je eigen kunst kan maken.

Geef of neem een jaarabonnement (4 nummers)

“We zullen nooit zeggen dat we niet kunnen tekenen, dat het geen nut heeft om sneeuwpoppen te bouwen omdat ze morgen weer gesmolten zijn, dat gewoon al gek genoeg is of iets als rood en groen is boerenfatsoen. We gaan moeilijke onderwerpen niet uit de weg, gaan niet door onze knieën maar zetten ook niets op een sokkel en wonen niet in een ivoren toren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *